Spoštovani učenci, starši in skrbniki

Vlada RS je zaradi trenutnih epidemioloških razmer v državi v četrtek, 5. 11. 2020, sprejela sklep, s katerim je za 7 dni podaljšala uporabo omejitev, določenih v Odloku o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolski zavodih (Uradni list RS, št 152/20).

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je na podlagi 104. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list RS, št. 152/20) izdala sklep, s katerim je zaradi še vedno zelo resne epidemiološke situacije in izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja virusa COVID-19 določila, da se bo od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo na daljavo.

Vse starše učencev do 5. razreda obveščamo, da se varstvo otrok zaradi odrejene karantene ali druge zunanje objektivne okoliščine nezmožnosti obiskovanja vrtca ali šole, lahko šteje tudi kot višjo silo zaradi obveznosti varstva. V tem primeru morate obvestiti delodajalca najpozneje v treh delovnih dneh od nastanka tega razloga. Delodajalec mora v postopku uveljavljanja povračila nadomestila plače, ko delavec ne more opravljati dela zaradi višje sile zaradi obveznosti varstva, vlogi priložiti tudi izjavo delavca o obstoju okoliščin, ki vplivajo na nastanek višje sile.

Z vsemi natančnejšimi informacijami o načinu dela na daljavo vas bomo obveščali po ustaljenih poteh (spletna stran, eAsistent….).

S sprejetimi ukrepi se moramo vsi sprijazniti in jih predvsem skrbno spoštovati. Zavedamo se, da se delo na daljavo ne more nikakor primerjati s poukom v učilnicah, vendar se bomo potrudili po zares naših najboljših močeh, da ga bomo izvedli, kar se bo le dalo, optimalno.

Iskreno se vam zahvaljujemo za razumevanje in potrpežljivost. Naši učitelji (in z njimi tudi vi), se trudijo, se učijo in se uspešno spopadajo z negotovo situacijo.

 

Vse vas lepo pozdravljam in želim veliko optimizma.

Hoče, 6. 11. 2020                                                 Alojz  Velički, ravnatelj

 

Povezava: Pomoč otrokom v stiski (.pdf)

 

Skupno 584 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost