»Šola naj bi bila po mnenju Svetine kraj, kamor bi vsi otroci in mladi hodili z veseljem, ker bi uživali v zanimivih dejavnostih ali načinih spoznavanja mnogih skrivnosti sveta in sebe«. (Svetina, 1990)

V vrtcu in šoli Hoče smo v ponedeljek, 11.4., že šestič izvedli projekt, ki je po našem mnenju zelo dober primer dejavnosti, s katero lahko veliko doprinesemo k otroškemu občutenju šole in vrtca, kot kraja veselja in zanimivih dejavnosti. Gre za projekt VEZI RADOSTI, katerega bistven del vključuje graditev vezi pripadnosti in povezovanja vrčevskih otrok in učencev v šoli. Učenci prvega razreda so bivali v vrtcu od enega do več let. Radost se je znova vrniti v prostore vrtca, se igrati z »že znanimi« igračami, predvsem pa je radost srečati vzgojiteljice in mlajše otroke, s katerimi so preživeli, kar nekaj časa.
Predšolski otroci z navdušenjem zrejo v šolo in izkušnja, da bodo lahko en dan »že učenci«, prinaša veliko radosti.

Tudi letos nam je bilo vreme naklonjeno. Obetal se je lep pomladni dan, ko so se ob 8.30 otroci iz vrtca skupin Sovice, Muce in Srne podali v šolo, kjer so jih sprejele učiteljice 1. a, 1.b in 1.c razreda. Učiteljice so predale svoje učence vzgojiteljicam, ki so jih peljale v vrtec. V istem času so se otroci vrtca Rogoza zapeljali z avtobusom do podružnične šole Reka, kjer jih je sprejela učiteljica 1. d razreda. Vzgojiteljici je predala svoje učence, ki jih je peljala v vrtec Rogoza.

Otroci in učenci so v času dveh ur ustvarjali, se igrali, predvsem pa nabirali nove vtise. Vrčevskim otrokom je bila šola zelo všeč. Povedali so, da so reševali naloge in se učili o črkah. Učencem iz šole je bilo v vrtcu najbolj všeč, da so se lahko znova igrali z igračami in se družili.

Ob 10.30 so se zbrali otroci in učenci vrtca in šole Hoče v večnamenski športni dvorani Hoče, učenci podružnične šole Reka in otroci vrtca Rogoza pa na igrišču vrtca Rogoza. Sledilo je skupno druženje in zabavne igre na vadbenih postajah. Začeli smo pomladno razpoloženi, polni pričakovanj in ob 12.00 končali s širokim nasmehom na obrazu, saj je bil za nami še en dan poln novih, zanimivih in radostnih doživetij.

Video:

Koordinatorica projekta in svetovalna delavka vrtca, Jasna Bohnec

Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost