Na naši šoli se trudimo, da bi omogočili videokonferenco preko MS Teams, ki deluje tako na osebnih računalnikih kot na tablicah in pametnih telefonih, vendar je najprej potrebno opraviti postopek aktivacije.

Za videokonferenco preko MS Teams moramo imeti pripravljen račun v oblaku 365, zato se je potrebno s svojim AAI računom (učencem ga posredujejo razredniki) prijavit v storitev oblak 365, tu je povezava: Oblak 365 . Pri prijavi izberete našo organizacijo, treba je izpisat z besedo: Osnovna šola Dušana Flisa Hoče, nato shranite kot privzeto izbiro. Potem vpišete uporabniško ime in geslo ter se prijavite in izberete zapomni si privolitev in nadaljuj. Če vam pri pripravi računa javi napako, se obrnete na pomoč po elektronski pošti: borut.mercnik(a)os-hoce.si.

Oblak 365 učencem in učiteljem omogoča Office 365, ki vključuje vse kar poznamo v klasični zbirki Microsoft Office, digitalno shrambo, orodja za avdio in video komunikacijo, deljenje dokumentov in hkratno delo na njih. 

Ko se uspešno prijavite v oblak 365, poiščete ikono MS Teams in kliknete nanjo in se ponovno vpišete z AAI računom. Ko ste v aplikaciji MS Teams, si je najbolje najprej nastavit slovenski jezik, to storite tako, da desno zgoraj v svoji ikoni izberete Settings in nato slovenski jezik ter potrdite.

Nato si prenesete aplikacijo MS Teams in jo namestite na računalnik, najdete jo levo spodaj v menijski vrstici. Po namestitvi se je potrebno še enkrat prijavit z AAI računom, pri prijavi vas sicer računalnik obvesti o neki napaki skripta, tam samo izberite da in pridete noter. Tudi v verziji na računalniku se enako nastavi slovenski jezik. Nato vas učitelji dodajo v svojo ekipo/skupino ali se sami dodate s pomočjo kode, ki vam jo učitelji pošljejo.

MS Teams deluje tudi na tablicah in pametnih telefonih. V trgovini Google Play (android) oz. APP Store (iOS) poiščite aplikacijo Teams, jo namestite in se vpišete z AAI računom.

Povezava – Navodila za uporabo Teams za učence 

Skupno 3.096 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost