34 nadarjenih učencev in najbralcev OŠ Hoče in OŠ Miklavž se je imelo priložnost družiti v zanimivih, družabnih dejavnostih.

Od petka, od 18. ure do sobote, do 10. ure smo počeli marsikaj:

Najprej smo se zbrali v zgornji avli, kjer sva učence pozdravila organizatorica, socialna pedagoginja Jasna Bohnec in ravnatelj Alojz Velički. Da bi se bolje spoznali, smo imeli na začetku nekaj spoznavnih iger.

Sledile so štiri delavnice pod vodstvom mentoric Maruše Bence, Ingrid Zupančič, Olge Olas Kovač in Aleksandre Kambič.

Po uri ustvarjanja v delavnicah smo bili že lačni in v jedilnici nas je pričakala bogato obložena miza. Učenci so si naredili slastne hamburgerje, za desert pa se posladkali še s palačinkami.

Večer smo nadaljevali s kvizom pod vodstvom učiteljice Suzane Brumec Mrzlekar. Zmagala je miklavška ekipa, sicer samo za eno točko.

Učiteljica Mojca Kolarič je poskrbela, da so se učenci dobro razgibali. Ob ritmih sodobne glasbe in koreografiji voditeljice je vsem prav dobro uspevalo.

Večer ali pa že noč smo nadaljevali v knjižnici, kjer je knjižničarka Lidija Mazgan pripravila zanimivo dejavnost Revijčkanje. Učencem je najprej predstavila nastajanje revije PIL, jih seznanila z ostalimi revijami za njihovo starost, nato pa pripravila delavnice, v katerih so učenci pripravljali članke za novo revijo. Nastala je publikacija z rubrikami kot so moda, šport, film, bralni kotiček, ustvarjalni kotiček itd.

Učiteljici Olga Olas Kovač in Ingrid Zupančič sta za učence pripravili razburljivo dogodivščino – iskanje skritega zaklada. Učenci so po skupinah iskali skriti zaklad in ob tem reševali zanimive izzive. Uganke, osmorke, sudokuji, matematični izzivi itd. so učence vodili vse bliže k skritemu zakladu. Ali so ga našli? Seveda, vendar eni bolj uspešno, drugi pa malo manj.

Ker pa se nam je iskanje skritega zaklada nekoliko podaljšalo in je bila ura že krepko čez polnoč, ko smo zaključili z njim, nam je zmanjkalo časa za samostojno branje z nočnimi lučkami. Noč branja je morala obraniti svoj namen, zato sta za branje z nočnimi lučkami in prehod iz budnega stanja v speče poskrbeli Jasna Bohnec in miklavška knjižničarka Petra s prebiranjem Heidi in Lassie se vrača.

Budnica je bila planirana ob 7.00, vendar so bili učenci budni že od 6.00 naprej. Učenci so uredili vse za jutranjo higieno, potem pa smo še pred zajtrkom znosili vse blazine v športno dvorano. Zajtrk, ki nam ga je pripravila kuharica Marjanca, nam je povrnil energijo in veselo smo se odpravili novemu dnevu naproti.

Sledilo je ponovno ustvarjanje v delavnicah, kjer so učenci pripravili vtise za predstavitev. Predstavitve so bile zelo zanimive, doživeli smo tudi degustacijo kokosovih kroglic, ki so jih učenci naredili v eni izmed delavnic. Učenci so napisali še svoje vtise iz Noči branja in se ob tem še posladkali z domačimi dobrotami. Noč branja smo zaključili s socialnimi igrami.

Veseli smo se poslovili in se domov odpravili z novimi doživetji.

Na spodnjem linku so zbrane fotografije iz Noči branja.
https://padlet.com/petra33a/no-branja-7d8j16o7ts2nrafu

Jasna Bohnec, organizatorica

Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost