Spoštovani starši in skrbniki,

13. marca smo bili obveščeni o zaprtju šol zaradi hitrega širjenja koronavirusa. Naenkrat smo se znašli v povsem neznani situaciji. Prav nič pa nam ni bilo v pomoč, da so se razmere in s tem navodila pristojnih spreminjale iz dneva v dan. V tem nestabilnem okolju smo vam iz šole pošiljali veliko sporočil, morda kdaj kakšno tudi premalo dodelano. Sporočila so namreč nastajala sproti, običajno pa so se kakšne pomembne podrobnosti pokazale še kasneje.

Zaenkrat smo izredne razmere skupaj premagali. Z veseljem vam sporočam, da se nam po dveh tednih, odkar so v šolskih klopeh znova učenci prvega triletja, in po enem tednu druženja z devetošolci, v ponedeljek, 1. 6. 2020, v šolskem prostoru pridružujejo še učenci 4. in 5. razredav sredo, 3. 6. 2020, pa tudi učenci 6., 7. in 8. razreda. Pouk bo potekal po urniku kot pred razglašeno epidemijo.

Učenci bodo pri pouku v oddelkih, kot so oblikovani skozi vse šolsko leto. Ne delijo se več  v manjše skupine. To velja tudi za učence 1. triletja in 9. razreda, ki se vnovič združijo v svoje matične oddelke. Še vedno pa bo treba izvajati splošne higienske ukrepe, za kar vas prosimo, da se s svojimi otroki glede tega še posebej pogovorite.

Prijave na šolsko prehrano za učence od 4. do 8. razreda ostajajo enake kot pred razglašeno epidemijo (razen popoldanske malice). Prav tako bo enako, kot pred razglašeno epidemijo, potekala prijava in odjava posameznih obrokov.

Poseben problem so prevozi učencev v šolo, kjer še vedno veljajo stroga pravila in omejitve glede števila potnikov na prevoznih sredstvih. Ministrica je javno pozvala vse starše, da če je le mogoče, svoje otroke pripeljete v šolo z lastnim prevozom, ali naj otroci pridejo peš, s kolesom…. Tako lahko omogočimo prevoz tistim, ki druge možnosti nimajo. Tej prošnji se pridružujem tudi sam in vas ob tem prosim za strpnost in razumevanje v iskanju najboljših možnih rešitev. Vozni red šolskih prevozov je enak kot pred razglasitvijo epidemije.

O vseh ostalih podrobnostih vas bodo obvestili razredniki.

Iskreno se vam zahvaljujem za podporo in zares zgledno sodelovanje na tej težki skupni poti. Ostanimo še naprej v oporo vašim otrokom in našim učencem.

Lepo vas pozdravljam in želim vse dobro,

Vozni redi od 1.6.2020

Obvestilo za učence in za starše, ki  v šolo prihajajo iz Rogoze

Prevozi šolarjev – priporočila NIJZ

Hoče, 29. 5. 2020                                                                  Alojz Velički, ravnatelj

Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost