V petek, 19. 11. 2021, je na naši šoli potekal vse slovenski dogodek Tradicionalni slovenski zajtrk. Ta dan smo dopolnili z Dnevom zdrave šole, ki je zajemal različne aktivnosti za učence od 1. do 9. razreda.

Letošnja rdeča nit promocije zdravja v šoli je bila MI VSI ZA LEPŠI/BOLJŠI JUTRI.

Učenci so najprej pojedli zdrav zajtrk in se pogovorili o zdravi hrani pri nas ter po svetu. Poslušali so javljanje Čebelarske zveze Slovenije in se naučili nekaj o pridelavi medu ter čebelah in njihovem življenju. Sledile so različne aktivnosti za naše najmlajše. Učenci so se preizkusili v gibalnih spretnostih na poligonu, igrah sproščanja in čuječnosti, prebrali eko pravljico in zaplesali. Prav tako so ustvarjali čebelje panje in drevo zdravja. Učenci 5. razredov pa so si z vadbo merili srčni utrip ter se podali po kolesarski poti okoli šole.

Starejši učenci so ugotavljali kaj je to samopodoba in kako jo uspešno zgradiš, pripravili so reklame na temo Pokam od zdravja. Ker je gibanje sila pomembno, so igrali športne igre ter med seboj tekmovali. Preizkusili so se na delavnicah ritma in bobnov, kjer so ugotovili da biti slavni bobnar ni lahko. Ustvarjali so sadne krožnike in predstavitve na temo Zdrav način življenja. Za konec pa so si ogledali predavanje o bontonu.

Dan je bil pester in razgiban. Okusili smo različne vidike telesnega in duševnega zdravja. Opolnomočili smo se za boljši in lepši jutri.

 

Zapisala vodja projekta Zdrave šole:

Lea Svatina Janžič

Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost