Ne ni bila prvoaprilska šala, res se je zgodila – »NOČ BRANJA«. 37 nadarjenih učencev in najbralcev OŠ Hoče in OŠ Miklavž se je imelo priložnost družit v zanimivih družabnih delavnicah.

Od petka od 18. ure do sobote do 10. ure smo počeli marsikaj:

Najprej smo se zbrali v zgornji avli, kjer sva učence pozdravili organizatorica, socialna pedagoginja Jasna Bohnec in podravnateljica Karmen Srnko.  Da bi se bolje spoznali, je praktikantka Eva Premzl vodila spoznavne igre.

Sledile so štiri delavnice pod vodstvom mentoric Danijele Pećanac, Miriam Tekavc Košec, Anje Dvoršak in Eve Premzl ter Karmen Srnko. Tema delavnic je bila Mi smo superjunaki.

Po uri ustvarjanja v delavnicah smo bili že lačni in v jedilnici nas je pričakala bogato obložena miza. Učenci so si naredili slastne hamburgerje, za desert pa se posladkali še s palačinkami.  

Večer smo nadaljevali s točko Pokaži kaj znaš in s kvizom pod vodstvom učiteljice Joce Lipuš. Zmagovalna ekipa je za nagrado dobila super napitke za krepitev miselnih mišic.

Učiteljica Mojca Kolarič je poskrbela, da so se učenci pred čajanko s skritim gostom še dobro razgibali. Ob ritmih sodobne glasbe in koreografiji voditeljice je vsem prav dobro uspevalo.

Večer ali pa že noč smo nadaljevali v knjižnici, kjer smo predstavili skritega gosta- striparja Ivana Mitrevskega. Le ta je učencem na zanimiv način predstavil strip, zgodovino stripa in kako je on postal stripar. Sledila je delavnica, kjer so si učenci podajali zgodbo ter pisali in risali stripe. Nastalo je veliko zanimiv stripov, najboljše po izboru g. Mitrevskega smo razstavili v knjižnici.

Sledilo je spanje. Prvi april. Ne še. Učiteljici Katja Frece in Olga Olas Kovač sta za učence pripravili razburljivo dogodivščino – iskanje skritega zaklada. Učenci so po skupinah iskali skriti zaklad in ob tem reševali zanimive izzive. Pa so našli zaklad? Seveda. Kaj je bil skriti zaklad, pa ne povemo.

No in smo prišli do točke, po kateri je naša dejavnost dobila ime: Noč branja. Učenci so lahko še nekaj časa z nočnimi lučkami brali svojo najljubšo knjigo. Za prehod iz budnega stanja v speče sta poskrbeli Jasna Bohnec in Anja Dvoršak s prebiranjem Andersenovih pravljic in Haidi.

Ob 7.00 je za budnico poskrbela mentorica Jyoti iz OŠ Miklavž. Učenci so poskrbeli za jutranjo higieno, potem pa smo se hitro odpravili na zajtrk. Kuharica Sabina je poskrbela, da so bili naši trebuščki polni in zadovoljni.

Učiteljica Lidija Papotnik je z učenci naredila jutranje razgibavanje in tako poskrbela, da so se aktivirali tudi njihovi možgančki.

Sledilo je ponovno ustvarjanje v delavnicah, kjer so učenci pripravili vtise za predstavitev. Predstavitve so bile zelo zanimive, plakate pa smo v avli izobesili, da jih bodo lahko videli tudi drugi učenci. Knjižničarka Metka iz OŠ Miklavža nam je ob obletnici Andersena, le tega predstavila in nas opremila z nekaj njegovimi globokimi mislimi. Ena izmed njih je bila, da ni važno iz kakšnega gnezda si prišel, ampak iz kakšnega jajca si se izvalil.  Naša Noč branja se je iztekala, ostalo nam je ravno toliko časa, da so učenci ob sladkanju z domačimi dobrotami povedali, kaj jim je bilo všeč in kaj bi predlagali za naslednjo Noč branja. In kaj jim je bilo všeč? Najpogostejši odgovor je bil vse. Veseli smo se poslovili in se domov odpravili z novimi doživetji.

IMG_2349

Slika 28 of 28

Jasna Bohnec

 

 

Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost