Nepismenost je podobna svetu s samo enim vhodom; in ko vstopimo, ni tam ničesar. Pismenost me je rešila tega temnega sveta. Odklenila mi je tisoč vrat, skozi katera lahko vstopim. 

Ernest Carr

Spoštovani starši, dragi učenci!

Šolska vrata so spet odprta. Po dolgih dnevih vročega poletja je pred vrati od 1. septembra spet gneča, saj se skozi njih vsak dan zapodi okrog 650 učencev – nekateri z zaspanimi obrazi, drugi z radovednimi pogledi, nekateri polni navdušenja – tako različni, a vsi z istim ciljem. Še eno šolsko leto je pred nami, še eno leto obveznosti, učenja, pa tudi razigranosti in sproščenega druženja.

Pa vendar se je to šolsko leto začelo nekoliko drugače kot prejšnja. Ne samo da smo vsi skozi vrata vstopili brez mask in dodatnih zdravstvenih omejitev zaradi virusov, šolska vrata nas letos peljejo v nekoliko prenovljeno šolo z dodatnimi novimi prostori. Že zunanjost šole je spremenjena, v notranjosti pa smo se vsi skupaj najbolj razveselili nove jedilnice in kuhinje ter štirih novih učilnic. Tako pouk poteka nemoteno – brez gradbiščnih zvokov, ki smo jih večkrat slišali v prejšnjem šolskem letu; varneje – brez dodatnih omejitev na dvorišču zaradi gradbenih del; bolj sodobno – v novih prostorih z novo opremo.

To pa ni edina novost, ki je pričakala naše učence. Z lastnimi sredstvi smo nadaljevali beljenje šolskih prostorov, tokrat smo prepleskali hodnike in učilnice na razredni stopnji. Zagotovo pa z veseljem uporabljajo tudi v celoti obnovljeno letno učilnico, kjer smo s sredstvi iz proračuna občine in lastnimi sredstvi pridobili uporaben zunanji prostor z dodatnimi igrali, mizami in klopmi, ki služi kot učilnica v naravi za vse učence, še posebej popoldne za učence, ki obiskujejo podaljšano bivanje.

Imamo torej vse pogoje, da uspešno nadaljujemo in nadgrajujemo svoje delo na obeh straneh – učitelji bodo po najboljših močeh, z veliko mero ustvarjalnosti in motiviranosti poskušali pri vseh predmetih in v vseh razredih izpolniti zastavljene cilje, učenke in učenci pa bodo na različne načine usvajali znanje, oblikovali svojo osebnost in ustvarjali nepozabne šolske spomine.

 Dragi otroci in spoštovani starši, veselim se dela z vami. Potrudili se bomo, da bomo skupaj z vami našim in vašim otrokom omogočili, da bodo na poti življenja znali odpreti čim več vrat in vstopali v nova pisana doživetja.

Ravnatelj, Alojz Velički, prof.

Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost