V sredo, 5. oktobra 2022, ko učitelji praznujejo svoj praznik, je v OŠ Dušana Flisa potekala otvoritev prizidka. V zadnjem letu so bile dograjene 4 sodobno opremljene učilnice, v katerih že od začetka šolskega leta poteka pouk, v tem delu prizidka sta tudi kabineta ter sanitarije za deklice in dečke. Z dograditvijo je povečana šolska jedilnica, ki sprejme do 160 oseb, in jo bomo lahko uporabljali tudi za različne kulturne prireditve. Zraven jedilnice je velika sodobna kuhinja, v kateri se vsak dan že pripravlja dobra hrana.

Otvoritveno slovesnost je pričel pevski zbor OŠ, nastopili pa so tudi učenci prvega in vseh petih razredov, ki imajo pouk v novih učilnicah, ter harmonikar Filip Frešer, saksofonistka Zoja Soršak in violinist Vito Bejat Krajnc. Vse zbrane so nagovorili g. župan dr. Marko Soršak, g. ravnatelj Alojz Velički in predstavnik Zavoda RS za šolstvo g. mag. Radovan Krajnc. Po prerezu traku in spustu golobov so bili vsi zbrani povabljeni na ogled novih prostorov in pogostitev v novi jedilnici.

Vsi se strinjamo, da nove pridobitve prinašajo veliko veselja tako učencem kot učiteljem, saj se v novih prostorih zelo dobro počutimo, medtem ko izvajamo vsakodnevne naloge in izpolnjujemo svoje cilje.

Sanja Obaha, učiteljica

Skupno 412 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost