“Misli z glavo, migaj in živi zdravo!“ S tem sloganom se je na celjskem sejmu Altermed predstavila naša Osnovna šola Dušana Flisa Hoče.

          Ko smo prispeli na sejem, smo z učiteljema in učenci 6., 8. in 9. razredov pripravili stojnico, na kateri smo postregli veliko domačih dobrot in predstavili našo eko šolo. Naš slogan pa smo predstavili oziroma uprizorili z igro imenovano zadeni tradicionalno slovensko pokrajino. Igro so naredili naši izjemni učenci, ki so izdelali leseno podobo naše države in v vsako pokrajino, ki je bila označena na lesu, naredili luknjo. Igralci so morali misliti z glavo, saj so odgovarjali na vprašanja, katere tradicije so značilne za katero pokrajino. Če je igralec odgovoril pravilno, je moral vreči zamašek v tisto pokrajino, na katero se je navezovalo vprašanje in tako so migali. Živimo pa zdravo, saj so ljudje po končani igri poskusili domače pridelke lokalnih kmetij.

         Na sejmu smo se v odprti kuhinji predstavili tudi s kuhanjem naših energijskih dobrot, žitnih ploščic, energijskih kroglic in sadnega napitka. V času pripravljanja so tišino popestrili naši odlični pevki Nuša in Vida ter Jani s harmoniko. Ljudje, ki so se sejma udeležili, so z veseljem poskusili domače pridelke lokalnih dobaviteljev, ki našo šolo oskrbujejo z zdravimi živili.

         Izkušnja je bila lepa in prijetna, saj smo z učitelji in obiskovalci lepo sodelovali. Na stojnici sta se menjavali 2 skupini. Ko je ena skupina končala s predstavljanjem stojnice, je prišla druga in nadaljevala delo, medtem pa so imeli ostali učenci priložnost se razgledati po sejmu. Mimoidoči so konstantno hvalili našo stojnico in prezentacijo naše šole, tako da lahko rečemo, da smo delo odlično opravili.

Daša, Marija in Vid, 9. c

Oglejte si kratki video:
https://www.youtube.com/watch?v=LIjIGsua9Wo

Skupno 190 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost