Planinsko društvo Fram  prireja izlet po Kotnikovi pešpoti v soboto, 6. maja 2023.   

Kotnikova pešpot je dobila ime po akademskem slikarju domačinu Rudolfu Kotniku in nas vodi od Hoč preko Križne kapele, sv. Lenarta in Pohorskega dvora. Pri slednjem bomo tudi začeli (parkirišče pri športni dvorani Hoče, v bližini katerega je uradni začetek poti, bo namreč ta dan prezasedeno). Čeprav to ni preveč zahtevna tura, so kar štirje vzponi. Najprej se sicer spustimo mimo starega ribnika do Siničevega mlina in nato ob Hočkem potoku do Vreclove plantaže jabolk. Po prečkanju ceste Hoče – Areh sledi prvi vzpon do Križne kapele. Kmalu sledi že naslednji do Polane, kjer lahko na hiši, tik preden zapustimo asfaltno cesto, občudujemo lepo ohranjeno vrezanko slikarja Kotnika. Za hišo se po gozdni poti spustimo mimo podružnične šole do Reke, kjer nas ponovno čaka asfalt in tretji vzpon do cerkvice sv. Lenarta. Mimo propadajoče domačije ob cerkvi, ki podarja enkratno podobo stare arhitekture, se nekoliko spustimo po kolovozu do asfalta, nato pa po njem sledi dolg in strm vzpon do križa v Pivoli. Nato se spustimo po cesti do vile in gradu Hompoš (Pohorski dvor), kjer je sedaj Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze Maribor. Tukaj našo krožno pot tudi zaključimo. 

Kotnikova pot nam nudi kar nekaj lepih razgledov po dolini in na Pohorje. Njena skupna dolžina je 13 km, za katere bomo potrebovali približno 4 ure hoje. Skupno bomo premagali 400 m višinske razlike navzgor in prav toliko navzdol.

 

PREVOZ: lastni prevoz do Hoč
ZBIRALIŠČE: parkirišče pri Pohorskem dvoru, Pivola 11, 2311 Hoče, ob 8. uri
POVRATEK: predvidoma okoli 13. ure
HOJA: približno 4 ure
HRANA, PIJAČA: iz nahrbtnika
OPREMA: pohodni čevlji, primerna obleka in oprema glede na vremenske razmere, priporočljive so pohodne palice in zaščita proti klopom
VODNIKA: Matej Šnuderl in Boštjan Glodež
INFORMACIJE: Matej: 031 670-723
PRIJAVE: pri mentorici Lidiji Papotnik (izjava staršev; do petka do 12.ure) poiščite jo v 5.B razredu

 

V primeru dežja izlet odpade. O morebitni odpovedi izleta vas bomo obvestili na prvi strani naše spletne strani www.planinskodrustvofram.si v petek približno ob 20. uri.                

Pridite! Skupaj bomo preživeli prijetno dopoldne.

PRIJAVNICA: Pohod po Kotnikovi pešpoti

Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost