Predšolski otroci z navdušenjem zrejo v šolo in izkušnja, da bodo lahko en dan »že učenci«, prinaša veliko radosti.

Ali je bil sedmi projekt prav tako uspešen kot v prejšnjih letih? Seveda, sedaj smo že utečeni. Vreme nam sicer ni bilo naklonjeno, bilo je deževno in mrzlo, ampak vse naše dejavnosti potekajo znotraj, kar pomeni, da smo projekt lahko vseeno speljali.

Ob 8.30 so se otroci iz vrtca skupin Sovice, Muce in Srne podali v šolo, kjer so jih sprejele učiteljice 1. a, 1.b in 1.c razreda. Učiteljice so predale svoje učence vzgojiteljicam, ki so jih peljale v vrtec. V istem času so se otroci vrtca Rogoza zapeljali z avtobusom do podružnične šole Reka, kjer jih je sprejela učiteljica 1. d razreda. Vzgojiteljici je predala svoje učence, ki jih je peljala v vrtec Rogoza.

Otroci in učenci so v času dveh ur ustvarjali, se igrali, predvsem pa nabirali nove vtise. Vrtčevskim otrokom je bila šola zelo všeč. Povedali so, da so reševali naloge in se učili o črkah. Učencem iz šole je bilo v vrtcu najbolj všeč, da so se lahko znova igrali z igračami in se družili.

Ob 10.30 so se zbrali otroci in učenci vrtca in šole Hoče v večnamenski športni dvorani Hoče, učenci podružnične šole Reka in otroci vrtca Rogoza pa v večnamenskem prostoru vrtca Rogoza. Sledilo je skupno druženje in zabavne igre na vadbenih postajah. Začeli smo pomladno razpoloženi, polni pričakovanj in ob 12.00 končali s širokim nasmehom na obrazu, saj je bil za nami še en dan poln novih, zanimivih in radostnih doživetij.

Na tej povezavi pa vas vabimo, da si ogledate dogodek še v slikah – https://vrtecnov1.splet.arnes.si/files/2023/04/veziradosti2023AVICOMPRESSED.avi

 Koordinatorica projekta in svetovalna delavka vrtca, Jasna Bohnec. 

Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost