Šolska glasbena skupina OŠ Dušana Flisa Hoče se je 15. 10. 2023 udeležila avdicije na najstarejšem festivalu za mlade glasbenike Glas mladih v organizaciji KIZ Črnomelj. V kategoriji osnovnošolski Glas mladih se je uvrstila v finale, ki se je 18. 11. 2023 odvijalo v prepolni dvorani Kulturnega doma Črnomelj. 

Glasovi strokovne komisije, ki so jo sestavljali Tina Marinšek (glasbenica), Manca Trampuš (glasbenica), Miha Guštin – Gušti (glasbenik), Bort Ross (glasbenik) in Rudi Vlašič (glasbeni novinar), so prinesli 60 %, glasovi občinstva pa 40 % celotne ocene. Glasovi občinstva so bili razdeljeni na spletno glasovanje (10 % skupne ocene) in glasove v živo na finalnem večeru (30 % skupne ocene).

Naši Violetsi so preko spletnega glasovanja navdušili kar 1400 poslušalcev ter občinstvo, ki je bilo prisotno v publiki, saj so prejeli vse možne točke. Na žalost to ni bilo dovolj za zmago, saj je strokovna komisija vse točke namenila letošnji zmagovalki Nuši Arnuš, kateri iz srca čestitamo.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo celotnemu kolektivu OŠ Dušana Flisa Hoče za razumevanje in vzpodbudo, staršem naših talentov za vso motivacijo, njihovim učiteljem v glasbenih šolah za predano znanje in samozavest, FabLabu za možnost snemanja v njihovih prostorih ter ogromna zahvala podjetju Tajhman Tours za vso podporo ter varno in udobno pot.

Zmagovalce občinstva, šolsko glasbeno skupino Violets (Alina Tajhman, vokal in violina; Maj Draganič, bobni; Bor Trpin in Nik Vajzman, električna kitara; Tim Oblak, bas kitara; ter Val Rojko, klaviature) boste lahko poslušali v soboto, 16. 12. 2023, ob 18.00 na Pohorski tržnici, kjer vam bodo popestrili že tako pestro decembrsko praznično vzdušje.

Video:

Danijela Pećanac, mentorica

Skupno 189 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost