V skladu z Zakonom o varstvu pred požarom morajo uporabniki požarno ogroženih objektov enkrat letno izvesti praktično usposabljanje za izvajanje evakuacije iz objekta ob požaru. Tako smo 8. 10. 2019, v mesecu oktobru – mesecu požarne varnosti, na šoli v Hočah in podružnični šoli Reka – Pohorje ter v vrtcu Hoče in Bohova v sodelovanju z gasilskimi društvi Hoče, Bohova in Hotinja vas izvedli evakuacijsko – gasilsko vajo. Letos drugače kot v prejšnjih letih, saj je potekala hkrati na različnih lokacijah, ker veljajo zaradi novogradnje vrtca v Hočah trenutne prostorske spremembe. Vajo smo skrbno načrtovali in uspešno izvedli. Učenci  in otroci so hitro zapustili šolo in vrtec ter se zbrali na določenih evakuacijskih prostorih. Z zanimanjem so spremljali prihod gasilcev in njihovo intervencijo, še posebej prikaz reševanja poškodovanih učencev. Po končani akciji je sledila predaja raporta in analiza evakuacijske vaje. V nagovoru sem zbranim učencem, otrokom in zaposlenim poudaril pomen delovanja prostovoljnih gasilskih društev, v Reki je to obveznost opravila vodja podružnične šole Lidija Šoštarić. Na vaji je bil prisoten tudi župan občine Hoče – Slivnica Marko Soršak.

Učenci, otroci in zaposleni so usvojili in obnovili nova praktična znanja, za katera upam, da jih pa »zares« nikoli ne bodo potrebovali.

Ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem gasilcem za vestno in požrtvovalno opravljanje prostovoljnega gasilskega dela ter za vso pomoč, ki nam jo nudijo.

Naj nam bo gasilski  pozdrav NA POMOČ zares le pozdrav, ne pa tudi resnični klic na pomoč.

 

Hoče, 9. 10. 2019                                 Alojz Velički, ravnatelj OŠ Dušana Flisa Hoče

 

no images were found

Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost