Spoštovani.

Življenje v Sloveniji se je na začetku pomladi drastično spremenilo. Razmere, ki so nastale zaradi pandemije korona virusa, pa so postavile pred izziv tudi šolstvo. Šolske klopi so zamenjale domače kuhinjske in pisalne mize, pri prenosu znanja pa je pomembno vlogo prevzel računalnik.

Kljub prizadevanjem šol, ki po svojih najboljših možnostih poskušajo zagotoviti kvalitetno poučevanje na daljavo, pa vsi učenci nimajo enakih pogojev za učenje. Na podlagi zbranih informacij s strani občinskih zavodov smo ugotovili, da tudi v lokalnem okolju še vedno ogromno učencev, ki zaradi socialno ekonomskega položaja nimajo dostopa do računalniške opreme, potrebne za dosledno učenje in opravljanje šolskih obveznosti.

Na podlagi potreb smo se odločili izvesti akcijo zbiranja računalnikov oz. računalniške opreme za šoloobvezne otroke. Vse posameznike in organizacije, ki imajo delujoče prenosne računalnike (osebni računalnik z zaslonom, kamero, zvočniki in mikrofonom), ki jih ne potrebujejo in so jih pripravljeni darovati naprej, tako vljudno vabimo, da se pridružijo akciji in s tem pomagajo posameznikom in družinam, ki bi jim podarjen računalnik bistveno lajšal učni proces in življenje.

Dragi donatorji vaš podarjen računalnik bo pred uporabo predan podjetju Arhides d.o.o.. Po dogovoru bo podjetje zagotovilo potrebno čiščenje vaših podatkov za nadaljnjo uporabo s strani učenca.

Zbiranje računalnikov in računalniške opreme bo od 19.11.2020 do 30.11.2020 na lokaciji VeGeC Občine Hoče-Slivnica, Rogoška cesta 60 v Rogozi.

Pred prihodom prevzema računalniške opreme nas pokličite na telefonsko številko:

– od ponedeljka do petka med 7.00 in 15.00 uro na številko 041 963 450 Patricija ali 030 465 270 Veronika

– od ponedeljka do petka po 15.00 uri ter v soboto in nedeljo na številko 040 526 505 Uroš

Z zbirno akcijo želimo obogatiti znanja učencev ter povezovati dobro z najboljšim.

Hvala za sodelovanje.

Lep pozdrav.

Metka OBERLAJT, dipl. upr. org.
Svetovalka za gospodarstvo, turizem društva in splošne zadeve
E: metka.oberlajt@hoce-slivnica.si
T: (02) 616 53 23; M: +386 (0)41 235 522

Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost