Spoštovani starši!

Posredujemo vam posnetek predavanja gospe Tadeje Batagelj – univ. dipl. psihologinje iz Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše z naslovom Moj otrok je v stiski – kaj lahko naredimo starši.

Šola je za večino otrok in mladostnikov vir podpore, pripadnosti, učenja in povezovanja. Ponuja vstopanje v vloge, v katerih se učenci dobro počutijo, nudi priložnosti za razmislek o lastnih mnenjih, omogoča vključenost v šport, prisotnost na izletih, spoznavanje novih vsebin. Omogoča pa tudi občutke napredovanja in uspeha, oblikujejo se doživljenjska prijateljstva in podporni odnosi z učitelji in drugimi odraslimi.

Ne glede na vse to, pa bo vsakega otroka in mladostnika šola občasno tudi skrbela – in to je povsem naravno in normalno.

Če pa je šola vir stresa in negativnih občutij pogosto ali večino časa, je pomembno, da prepoznamo to kot problem in da skupaj s šolo čimprej začnemo delati v smeri rešitve tega problema.

Na predavanju bo tekla beseda o tem, kako lahko starši prepoznamo otrokovo stisko in kako mu lahko pri tem nudimo učinkovito podporo.

Ker je predavanje vnaprej posneto in ne omogoča neposrednih replik in vprašanj, lahko predavateljico v primeru dodatnih vprašanj kontaktirate preko elektronskega naslova: tadeja.batagelj@guest.arnes.si

Predavanje traja 48 minut in bo dostopno do nedelje, 23. 1. 2022.

Posnetek si lahko ogledate na naslednji povezavi:

https://youtu.be/IIKndU_9bOc

Vljudno vas vabim, da si ogledate posnetek predavanja.

Lepo vas pozdravljam.                                                                                                                      Dragica Borko, šol. svetovalna delavka

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookTweet about this on Twitter
Skupno 250 obiskov, današnjih obiskov 2
Dostopnost