»Knjiga je kraljica« smo poimenovali kulturni dan na razredni stopnji. Zakaj tako? Se spomnite knjige Pica je kraljica! V njej in ostalih knjigah iz zbirke Pozor, pravljice! so najbolj odbite pravljice vseh časov, ki jih je odšel pripovedovat Popek otrokom po svetu. Le kdo je ta popek? Morda pisatelj, ki nas je obiskal? Seveda!

V sredo, 4. 10. 2023 nas je obiskal pisatelj Primož Suhodolčan in nas razvedril s pripovedovanji humornih pripetljajev iz njegovih knjig oz. kar iz njegovega življenja, saj pravi » vse je resnično, kaj ne verjamete, potem vam povem še to… in kaj še vedno ne verjamete, potem vam povem še to… in še to…«.

Celo šolsko uro nam je pripovedoval: kako se je zaletel v stop znak, ko je hodil po cesti in buljil v telefon; kako je s svojim biciklom skočil na 45-metrski skakalnici in se je kolo prelomilo na pol; Kako se je smučal kot Tina Maze, samo da je zapeljal v gozd in PUF! nenadoma je nastala poseka, njemu pa skoraj nič; kako so ga izključili iz šole, ker je njegov papagaj prepeval nesramne pesmi in še in še…

Uživali smo, se smejali in kričali jaaaaaa in neeeee, da se je tresla dvorana; učitelji smo ga tudi grdo pogledali, ko je razlagal, kako je lahko »knjiga moja najboljša prijateljica« in »knjiga moja največja ljubezen«, da to preprosto ne gre! Saj z njo ne more hoditi in se pogovarjati itd. Vse to je bila le zabava!

Čisto zares pa ima Primož rad knjige, jih obožuje in seveda piše tudi nove, kar je povedal tudi vsem učencem razredne in predmetne stopnje. Trenutno pravi, da pripravlja slikanico o nekem športniku/-nici, ki ga še ne sme izdati, zaradi poslovnih skrivnosti. Bomo počakali, kaj pride za Primožem Rogljičem, Anžetom Kopitarjem in Tino Maze. Se že veselimo.

Od nas pa se je poslovil takole: Želim vam še naprej prijeten kulturni dan, želim vam lepe počitnice, želim vam lepe praznike, želim vam srečno novo leto, želim vam vse najboljše za rojstni dan. Prijazno je podelil še nekaj avtogramov in adijo do naslednjič, ko se zopet srečamo.

 

Zapisala: Lidija Mazgan

Fotografije: Patricija Hren

sdr

Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost