Letos so bile maratonke v popolni sestavi, za razliko od lanskega leta, ko je vmes posegel covid in je na Bralni maraton odšla samo ena učenka.

Udeležile so se ga namreč štiri učenke: Vivi, Maja, Nina in Eva iz 7. razreda. Skupaj so napisale pesem na osrednjo temo Tedna otroka, in sicer Radovednost. Kot so povedale, je vsaka sama pripravila nekaj kitic, nato pa so jo sestavile in povezale dele med seboj. Zelo dobro sodelujejo med seboj, zato jim je pesem odlično uspela.

Bralni maraton je tudi letos potekal na Trgu svobode v Mariboru, in sicer v ponedeljek, 2. 10. 2023. To je bila le ena izmed prireditev, ki so jih pripravili na ZPM Maribor v Tednu otroka.

Maratonce je pozdravila predsednica Prežihove bralne značke ga. Mateja Vdovič, prireditev pa je vodila kot vsako leto ga. Urša Žiger. Posebnega gosta letos ni bilo. Dve dekleti sta bili nagrajeni na literarnem natečaju Vilenice in sta nam povedali nekaj izkušenj z natečajem.

Lepo vreme in številni mimoidoči so popestrili prireditev. Bilo nam je toplo, še posebej ob tako zanimivih in iznajdljivih pesmih, ki so jih napisali učenci sami.

Hoče, 6. 10. 2023                                     Lidija Mazgan

Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost